Køb af bolig på Cypern – udenlandske investeringer er gået i stå

Køb af bolig på Cypern – udenlandske investeringer er gået i stå

De fleste af Cyperns distrikter oplevede eksponentiel vækst i salget af boliger samt erhvervsejendomme i år. Efterspørgslen efter ejendomme i Cypern har imidlertid været drevet af indenlandske købere. Udenlandske investeringer er faldet drastisk på grund af en række faktorer.

Tinglysningskontoret i Cypern modtog 452 aftaler om salg af erhvervs- og boligejendomme og grunde i marts, hvilket var 31% højere i forhold til samme måned sidste år.

Af de 452 ejendomme blev 91% købt af Cypern beboere (et spring på 71% i forhold til samme måned sidste år), mens udlændinge købte de resterende 9% (60% mindre end sidste år).

Nicosia er det eneste distrikt i Cypern, hvor udenlandske investeringer i ejendomme steg i marts med en stigning på 71%.

Kun én ejendom blev solgt til en udlænding i marts i år i Famagusta, en af de populære distrikter blandt udenlandske købere, sammenlignet med 14 ejendomme i marts sidste år.

Faldet synes at være stærkt relateret til negativ omtale, snarere end økonomiske faktorer, selvom den svage ruble er også en faktor.

Indtil 2013 var der kinesiske købere overalt på Cypern, men de er forsvundet, fordi de angiveligt blev ført bag lyset af mæglere som solgte ejendomme til ublu priser. Tvivlsomme ejendomsmæglere har også narret libanesiske statsborgere til at købe ejendom i Cypern på løftet om, at de ville få opholdstilladelse, selv hvis de ikke opfyldte de forskellige kriterier hertil..

Det er pt usikkert hvornår udlændingene vender tilbage, men en ting er sikkert, varmen og skattetrykket kan ma nikke tage fra Cypern

Comments

comments

No Comments

Post a Reply