Nykredit forudser lave væksttal i Frankrig

Nykredit forudser lave væksttal i Frankrig

De franske boligpriser er steget med 0,9% i Q2 2014***. Det betyder, at de nu ligger på indeks 106,6 målt i forhold til vores opgørelse, som har indeks 100 i 4. kvartal 2005.

Nykredit Markets er dog generelt pessimistiske omkring den økonomiske udvikling i Frankrig – og ikke mindst den franske regerings vilje til at gøre noget ved det. Den franske finansminister, Michel Sapin, har da også netop nedjusteret regeringens vækstskøn fra 1,0% til 0,4%.

Nykredit Markets mener fortsat, at deres vækstprognose på kun 0,2% er mere realistisk, og de påpeger, at den franske regering alt for optimistisk antager, at Frankrig befinder sig i en konjunkturel bølgedal, når realiteten er, at det er en strukturel tilbagegang. Tilbagegangen skyldes ikke mindst den franske regerings manglende evne til at gennemføre reformer der kan forbedre konkurrenceevnen, reducere de offentlige udgifter og skabe et nyt strukturelt grundlag for vækst.

Det franske boligmarked holder sig forholdsvist stabilt, på trods af ringe vækst. De strukturelle forhold, der kendetegner det franske boligmarked, betyder, at de ”insidere”, der allerede er på boligmarkedet i Frankrig, ikke falder ud. Derved opretholdes status quo i forhold til priserne på eksisterende boliger. Boligbyggeriet er derimod gået helt i stå, men effekten ses dog ikke på prisudviklingen.

Kilde: Nykredit

Comments

comments

No Comments

Post a Reply